On kiellettyä mennä naimisiin ulkomaalaisen kanssa.

20171129_204904Ymmärrän nyt täysin äitini tuskaa kun tulin elämään tänne Suomeen. Onkohan äidin rakkaus  isompi kuin tyttären rakkaus äidille? Erilaista rakkautta se on, monet vastaavat. En tiedä sinusta, mutta nyt kun olen äiti, voin sanoa että tyttäreni on henkilö, jota rakastan eniten maailmassa.

Siitä lähtien kun tulin asumaan Suomeen ja vielä tähän päivään asti äitini ei koskaan ole luopunut ideasta, että jonain päivänä tulisin takaisin asumaan Chileen. Varsinkin nyt, kun hänen tyttärentyttärensä on syntynyt. Rehellisesti sanottuna olla kaukana parhaasta ystävästäni eli äidistäni, ei ole koskaan ollut helppoa. Mutta hänelle se oli huonompi juttu varsinkin juuri nyt, kun minulla on lapsi, niin voin tunnistaa hänen kivun, minkä äitini tunsi kun lähdin pois.

Joten, jos jonain päivänä tyttäreni rakastuisi ja eläisi kaukana, tuntuisi siltä että yksinkertaisesti kuolen. Koska kun lapset tulevat meidän elämäämme, se on kuin kaikki aikaisemmat asiat eivät olisi enää olemassa. Kun lapset sitten tulevat maailmaan, niin siitä sitten elämä todella alkaa.

Meidän lapsilla on meidän geenejä ja voi olla että Kamila haluaisi mennä naimisiin ulkomaalaisen kanssa samalla tavoin kuin minä ja tällä tavalla mennä asumaan kaukana minusta. Voit sanoa minulle, on liian aikaista olla huolissaan näistä asioista? Voin vastata että, ei vara venettä kaada. Siksi olen päättänyt neuvoa tytärtäni pienestä pitäen, että älä rakastu ja mene liioin  naimisiin joka asuu kaukana kotoa.

Joka tapauksessa elää poissa omasta maasta ei ole niin hienoa.  Koska nyt, kun minulla on tyttäreni, ei ole kiva että Kamila ei voi olla lähellä isovanhempia, serkkuja ja setiä. Tilanne olisi helpompaa jos olisin mennyt asumaan johonkin maahan lähempänä Chileä, mutta tulin asumaan, ei enempää eikä vähempää, kuin toiselle puolelle maailmaa useita kilometrejä pois kotoa. Joten voit huomatta kuinka fiksu mä olen.

Mutta nyt elämäni on täällä ja todennäköisyys että tulen takaisin Chileen on aika pieni. Joten, en halua että tyttärelleni tapahtuisi sama. Mutta jos kohtalo haluaisi ehdottomasti toistaa samaa tarinaa ja tyttäreni menisi naimisiin ja asumaan kaukana Suomesta, minulla on jo suunnitelma B.  Siksi, jos tyttäreni eläisi kaukana minusta, yksinkertaisesti otan minun tavarani ja seuraan häntä mihin tahansa. Koska elää kaukana ihmisistä, joita rakastaa eniten tässä maailmassa, en voisi kestää sitä kahdesti.

Seuraa blogia Facebook

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla, Nelikymppinen äiti.. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s