40 kilometriä polkupörällä nousten Cap de Formentorin huipulle. 3 osa Mallorca.

CIMG1825Yksi asia on tehdä  tehokasta pyöräilyä kuntosalilla ja toinen asia on pyöräillä ja nousta  ylämäkeä monta kilometriä päästäkseen Cap de Formentorin huipulle. Mielestäni tämä on ollut yksi fyysisimmistä urheilusuortuksista jonka olen koskaan tehnyt. Mutta en voi valittaa, koska se oli ehdottomasti hieno kokemus ja kannatti tehdä.

Port Pollensasta pääsee Cap de formentor reitille, joka on Mallorcan kuuluisin pyöräilyreitti ja  on yli 300 metriä merenpinnan yläpuolella.

Tämä loistavaa idea pyöräilyreitin tekemiseen tuli puolisoltani, joka on urheiluhullu ja urheilee kaikesta huolimatta myös lomalla. Kun olimme vuokraamassa polkupyöriä, hän suositteli minulle, että voisin vuokrata sähköpolkupyörän. Tällä tavalla ei olisi niin vaikeaa minulle nousta ylamäkiä. Minä suutuin hänelle ja  vastasin, että en tarvitse sähköpolkupyörää, koska olen tehnyt monta vuotta spinningiä ja minulla on paljon kokemusta ja pystyn polkupyörällä nousemaan Cap de Formentoriin samalla tavoin kun hän. Voitko uskoa minua mikä oli se ainoa asia, mitä ajattelin kun menin ylos loputonta  Cap de Formentorin reittiä. Miksi en kiinnittänyt huomiota mitä mieheni oli minulle sanonut ja olisin vuokrannut sähköpolkupyörän. Loppujen lopuksi olin lomalla, koska minulle tämä  Cap de Formentor reitti oli ihan sama kuin jos olisin juossut maratonia (en ole koskaan joussut maratonia, mutta kuvitelen että se on hyvin samanlaista).

Laskeutuminen ei ole myöskään helppoa, sillä täytyy laskea varovasti, varsinkin kun et tunne  reittiä. Keskustelin Jumalan kanssa koko laskeutumisen ajan, koska kaatuminen siellä voisi olla hyvin vaarallista. Muistan ja nauran kun puolisoni kertoi reitillä, että tämä polttaa paljon kaloreita. Selvästi se motivoi minua jatkamaan nousemista ja polttamaan myös ylimääräisiä kaloreita joita sain loman aikana.

Lyhyesti voin sanoa, että  tämä on ollut  urheilukokemuksista eniten rikastuttava ja mieleenpainuvin tapahtuma mikä on ollut elämässäni.  Tietäen saavuttaessani jotain ainutkertaista se antoi minulle paljon tyydytystä. Tunsin itseni  ammattipyöräilijäksi, varsinkin kun todella oikeat pyöräilijät, jotka tulivat tielle, tervehtivät minua kuin olisin samaa porukkaa.

Lopulta voin kertoa että jos tykkäät pyöräilystä ja ulkoilumahdollisuuksista, ehdottomasti suosittelen tekemään Cap de Formentor reitin, sillä koko matkalla majakkaan näet upeat ja unohtumattomat näkymät.

Seuraa blogia Facebook  ja Twitter.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

 

Esta entrada fue publicada en Hyvinvointi, Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s