Pollensa kylän viehätys ja kauneus. Mallorca 2 osa.

20170709_152851

Los 365 escalones . Pueblo Pollensa

Pollensa on todella pieni kylä, joka sijaitsee pohjois Mallorcalla ja sitä ympäröi upeat maisemat Tramontana vuoristoineen, mikä on  julistettu maailmanperintöluetteloon.

Matkustettiin sinne bussilla Port Pollensasta ja matka kestää noin 10 minuuttia. Tästä paikasta tykkäsin  niin paljon, että palasin seuravana päivänä käymään siellä taas. Pollensan kylässä on juuri sellaisia paikkoja, joihin voi rakastua ensi silmäyksellä. Rakastan vuoristoista maisemaa ja tätä kylää ympäröivät vuoret ja lisäksi se on 10 minuuttia rannasta.

Me saavuttiin sinne illalla, ajatuksena tutustua kylään ja sitten mennä syömään. Tykkäsin tunnelmasta  vaikka turistipaikka oli rauhallinen. Siellä oli tori kylän keskellä, kirkko ja ravintoloita torin ympärillä.

Sitten tuli yö ja kuu ja paikka alkoi näyttää vielä kauniimmalta.  Aika meni nopeasti ja täytyi ottaa bussi takaisin Port Pollensaan jossa asuimme. Mutta me tultiin takaisin seuraavana päivänä ja meillä oli onnea tulla markkinapäivänä.

Yksi niistä asioista, jotka vaikuttivat minuun tässä paikassa oli se, että vasemmalta puolelta kapeilta kujilta nousi suuri kiviportaikko, jossa oli 365 askelta päästä pieneen rukoushuoneeseen. Nousin puolimatkaan asti, koska edellisenä päivänä tein 40 kilometria pölkypyörällä ja minun jalat olivat tosi väsyneet. Kuitenkin kun nousin kiviportaikkoa maisemat olivat upeita ja Tramontana vuoristo näytti kauniilta.

Haluasin käydä siellä taas ja nousta kaikki 365 askelta ja unohtaa itseni mahtaviin maisemiin. Niin ja myös uudelleen voisi syödä herkullista tiramisua, jota söin ravintolassa kylän torilla.

Seuraa blogia Facebook  ja Twitter.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

 

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s