Ilta vai aamu?

wp_20160803_004Oletko kuullut vai lukenut henkilöstä, jotka ovat enemmän aktiivisempia aamulla kuin illalla? Henkilökohtaisesti minä luulen että olen henkilö, joka on eniten hereillä illalla.

Iltaihminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että, huolimatta aikaisesta heräämisestä huolimatta herää myöhemmin kuin muut. Jokainen tietää, mihin luokkaan itse kuuluu. Minä tiesin hyvin aikaisin että, olen iltahenkilö.

Ironista on kun asuin Chilessä kouluikäisenä. Chilessä koulu oli jaettu aamu ja iltapäivävuoroihin, mutta nykyään ei enää. Voitko kuvitella että, minun vuoroni oli 12 pitkää vuotta aina aamulla. Joka päivä maanantaista perjantaihin täytyi olla klo 8.00 aamulla koulussa. Minulla ei koskaan ollut mahdollisuutta olla kouluvuoroa iltapäivällä edes yhden vuoden aikana. Trauma mistä en ole vieläkään toipunut.

Epäilemättä, aamulla töissä täytyy osata olla hereillä ja aktiivinen. Tästä syystä viikonloppuna ja lomalla iltaihmisenä nukun pidempään. Mutta, mitä tapahtuu jos sinun puoliso on aamuihminen? Trauma herätä aikaisemmin aamulla tulee taas.

Kuvitelkaa olla lomalla ja sinun puoliso herää klo 7 aamulla juoksemaan ja vielä hän herättää sinut kysymään jos haluaisin mennä hänen kanssaan aamulenkille. Kamalaa! Se on pahinta mitä voi tapahtua iltaihmiselle, koska 7 aamulla on paras aika nukkua. Varmasti aamuihmiset ymmärtävät mistä puhun.

Viikon aikana voin herätä aikaisin aamulla töihin ja sitten yhtä hyvin viikonloppuna pystyn heräämään myöhemmin, mutta aamuihmiset aina heräävät aikaisemmin. Miten surullinen täytyy olla se! Voisi olla kiva, jos voisin jakaa aamuihmisten kanssa kykyni herätä vähän myöhemmin.

Kumpi sinä olet aamu vai iltaihminen? Kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista!  

 

Samanaiheiset teemat:
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Oletko nirso syömään?
Mitä ajattelet kun ajat autoa?
Mitä haluaisit olla isona?
Muistatko minut?
Menkat ja vaihdevuodet. Miehet vastaan Naiset.
 
 

Esta entrada fue publicada en Kaunis elämä. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Ilta vai aamu?

  1. chus dijo:

    Los perezosos de nacimiento tendemos a estar inactivos todo el día 🙂

    Abrazos, Viviana 🙂

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s