Minun haastatteluni Chilen televisiossa.

WP_20140509_001Olin työhuoneessani Suomessa kun toimittaja Chilen televisiosta soitti minulle. Tarkoitus oli tehdä raportti ja näyttää millaisia ovat opettajat ja koulutus Suomessa, sillä Suomi on ollut monena vuonna menestyneimpien kouluttajamaiden joukossa.

Kysyin journalistilta miten hän tiesi minusta, ja hän kertoi, että hän löysi minut ”elämä sellaisena kuin on” blogini kautta. Hän onnitteli minun blogini vuoksi ja keskusteltiin jos on mahdollista tehdä haastattelu työstäni opettajana täällä Suomessa ja liittää se hänen raporttiinsa.

Chilen television ohjelman nimi on Informe Especial (erityiskertomus). Toimittaja soitti minulle ensimmäisen kerran tammikuussa ja sitten he tulivat Suomeen toukokuussa. Heitä tuli kaksi henkilöä: Monica Perez (journalisti) ja kuvaaja. He olivat Suomessa noin viikon tekemässä raporttia, ja he viettivät enemmän aikaa Helsingin eri kouluissa.

He tulivat Lahteen ja olivat minun talossani ja kävivät työpaikallani. Kuvaaja alkoi kuvaamaan torstai illasta perjantaihin. Meillä oli monta tuntia keskustelua ja kuvaamista, mutta lopullisessa raportissa näytettiin vain tärkeimmät kohdat.

Olin jännittynyt haastattelun vuoksi, koska tiesin mistä teemasta aioimme puhua, mutta en tiennyt kysymyksiä etukäteen. Siksi kaikki minun vastaukset olivat spontaaneja. Haastattelussa halusin antaa mielenkiintoisen mielipiteen koulusta ja minun työstä Suomessa, mutta koska olen nainen ja turhamainen halusin näyttää hyvältä myös. Joten jouduin ajattelemaan sopiva vaatteita ja meikkejä, Työ televisiossa täytyy olla stressaavaa kun pitää ajatella joka päivä millaisia vaatteita voi pukea.

Chilen television ohjelma Informe Especial on yksi arvostetuimmista uutisohjelmista minun maassani. Tästä syystä minulle oli kiva yllätys kun tulin otetuksi haastatteluun blogini kautta ja oli antoisaa tehdä itseäni tunnetuksi ja jakaa heille mielipiteitäni ja kokemuksiani opettajana Suomessa.

En tiennyt tarkalleen milloin haastatteluni tulee Chilen televisiosta, mutta sitten myöhemmin huomasin kun Facebookissa aloin saada viestejä ystäviltä, jotka kertoivat, että he olevat nähneet minua televisiossa. Kirjoituksen lopusta voi löytää videon ja haastatteluni espanjaksi.

Kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista!

Seuraa blogia Facebook  ja Twitter.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Video/Raportti.

Esta entrada fue publicada en Kaunis elämä. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Minun haastatteluni Chilen televisiossa.

  1. Tomi Vilkman dijo:

    Hienoa , Viviana. On ollut ilo seurata blokiasi nämä vuodet. Jatka samaan malliin!!!!

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s