Suomen talvi.

WP_000684Suomen talvi on todella kylmä ja minun mielestäni pahin aika vuodesta. Ehkä en ole oikea henkilö puhumaan tästä aiheesta, koska yleensä en koskaan ole tykännyt talvesta ja tietenkään kylmästä. Vaikka en ole koskaan pitänyt talvesta asun nyt kuitenkin Suomessa, missä on kovimpia ja pitkimpiä talvia koko planeetalla. Elämä on ironista!

Jos olisin kirjoittanut tästä aiheesta kesällä, minulla olisi toinen tarina, mutta olen kirjoittamassa tätä tarinaa juuri nyt marraskuussa, mikä on pahin kuukausi vuodesta Suomessa. Se on kuukausi, joka enemmän näyttää, että talvi on tulossa, toisin sanoen joka päivä on kylmempi kuin edellinen.

Yleensä täällä sanotaan, että ei ole huonoa säätä vain vääriä vaatteita. Tämä on juuri minun ongelma, koska en pidä laittaa päälle paljon vaatteita. Joka kerta kun minun täytyy lähteä ja pukea jopa ”hampaat” lämpimästi, niin silti voi tuntua vielä kylmältä.

Toisaalta kylmässä Suomessa on talvella klo 15.00 täysin pimeää, eli ei ole aurinkoa enää ollenkaan. Päivällä on pari tuntia valoa, mutta ilman aurinkoa, koska se on melkein pilvessä. Surullista! Joskus klo 17.00 haluaa mennä nukkumaan, sillä ilman auringon valoa minulta puuttuu energiaa.

Talvella kaikki on lumen peitossa, talosi, pihasi, kadut, puut, ehdottomasti kaikki. Lumisateen katsominen on kaunista mitä kukaan ei voi kieltää. Mutta katsoa yli kolme kuukautta peräkkäin kun kaikki on valkoisena lumesta, voisi tulla hulluksi kuka tahansa (paitsi suomalaiset). Suomalaiset ovat kuin kala meressä lumella. He harrastavat kaikenlaisia talviurheiluun liittyvää, erityisesti hiihtämistä ja lapset pitävät leikkimisestä lumella. Ehkä tämä asia puuttui minun kokemuksistani.

Kadut ovat lumen peitossa, jolloin kadut voivat olla tosi liukkaita ja täytyy olla todella varovainen kun kävelee tai ajat autoa. Olen nähnyt usein kuinka ihmiset ovat kaatuneet pahasti. Jos asut omakotitalossa täytyy usein kolata lunta, joka meidän perheessä on yksinomaan minun mieheni tehtävä. Positiivinen asia talvesta Suomesta on, että kylmä voi tuntua vain silloin kun olet ulkona, koska kaikki talot ovat lämmitettyjä eli sisällä on huoneenlämpöä noin 20 astetta. Pimeän lievitystä varten suomalaiset sytyttävät kynttilöitä kotona, mutta minä sytytän kaikki valot.

Kuinka ulkomaalaiset selviävät todella pitkästä ja kovasta talvesta? Ensimmäiseksi on tärkeä olla positiivinen asenne ja minun tapauksessani keskityn töihini, kuntoiluun, terveisiin elämäntapoihin, kirjoitan blogiani, käyn kirkossa, tapaan ystäviäni ja parasta kaikessa lähden Chileen kuukaudeksi lyhentääkseni suomen talvea.

Mutta jos meillä ei ole talvea, kuinka voisimme arvostaa kesää? Vaikka nyt, että tiedän Suomen talven, voisin onnellisesti asua paikassa missä on ikuinen kesä

Seuraa blogia Facebook  ja Twitter.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Samanaiheiset teemat:
Elää ulkomailla Suomessa
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Kesä Suomessa
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
Suomalainen Sauna
Valkoinen Joulu Suomessa
Naimisissa ulkomaalaisen kanssa
Minkälaisia suomalaiset ovat? 25 ominaisuutta
Kulttuurierot latinalaisessa ja suomalaisessa kulttuurissa. Syntymäpäivä.</a
Työskennellä ulkomailla. Suomessa.

 

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

7 respuestas a Suomen talvi.

  1. Voi, kun tulisi oian lunta! Ulkona on paljon valoisampaa, jos on lunta. Minun mieheni sanoo, ettei häntä haittaa talvella kylmyys vaan pimeys.
    Minusta on yllättävää, että nykyään monet suomalaisetkin inhoavat lunta ja kylmää ja talvea. Talvi ja lumi olivat niitä asioita, joita kaipasin Suomesta, kun asuin Kanarialla.

  2. chus dijo:

    Esta bien eso de que «no hay mal tiempo sólo la ropa equivocada» 🙂

  3. Jajaja… te vas a vivir al final del mundo, y claro allí ni el Sol va… qué te sea leve el invierno. Mi ahijada y mi pareja van para allí el 22, ya les digo que se abriguen bien…
    Abrazo

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s