Tbilisin matkani.

WP_20150731_00_01_49_ProMinun täytyy myöntää että, Georgia ei ollut minun ensimmäinen prioriteetti määräpaikka matkustamiseen. Matkustin Georgiaan, koska minun mieheni oli suunnitellut matkustaa sinne harrastuksen vuoksi kun Georgiassa oli nuorten Olympialaiset.
Rehellisesti sanottuna, minulla ei ollut paljon odotuksia matkustaa sinne. Päätin mennä Georgiaan, koska kesällä Suomessa ei ollut hyvä sää, sitten missä tahansa paikassa Etelä-Euroopassa olisi aurinkoa ja lämpöä sopisi minulle hyvin. En myöskään halua jäädä yksin Suomeen kun mieheni nauttii lämpimästä säästä.

No niin hyvät lukijat Tässä tarinassa haluaisin lyhyesti vastata 3 kysymykseen, mitä kaikki matkustajat kysyvät itseltään ennen matkaa.

Missä paikoissa kannattaa käydä Tbilisissä?

Minun hotelli sijaitsi hyvin lähellä metroasemaa. Metrolla liikkuminen oli sopiva tapa liikkua, sillä se oli helppo ja halpa Tbilisissä. Yksi metron lippu maksoi 0,2 euroa. Toinen vaihtoehtoa oli taksi, joka on halpa myös. Ensimmäisenä päivänä Tbilisissä kävin kaupungin keskustassa, joka sijaitsee Vapaudenaukiolla. Täältä voit suunnata kulkusi moderniin tai vanhan kaupungin osaan.

Ensimmäisenä halusin tutustua moderniin kaupungin osaan, mikä on Rustaveli pääkadun varressa. Siellä voit löytää eri ravintoloita, kahviloita, museoita, teattereita, kauppoja, etc. Valitettavasti ei ole niin paljon vaatekauppoja, siksi Tbilisi ei ehkä ole paras paikka mennä ostoksille. Sitten uudestaan palasin vapaudenaukiolle Abkhazia-kadulle, josta otin vanhan kaupungin suunnan.

Vanhan kaupungin loppuosassa sijaitsee Chardinkatu, joka on kaunis kävelykatu ja siellä on erilaisia mukavia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Yö on hauska ja eloisa, koska samalla kadulla on paljon paikkoja, jotka tarjoavat hyvää live musiikkia. Ehkä paras live musiikki paikka missä olen ollut. Vanhassa kaupungissa osassa on myös Narikalan linnake. Se on oikeasti tosi kaunis ja erityisen kaunis varsinkin yöllä valaistuksineen.

Toinen paikka missä kannattaa käydä, on Tbilisin köysirata, missä sijaitsee kaupungin korkein kohta. Siellä on ihana näköala ja voit syödä tyylikkäässä köysiradan ravintolassa ja nauttia hienoista näkymistä. Siellä on myös huvipuisto, joka vaikutti hauskalta erityisesti jos matkustat lasten kanssa.

Teimme tunnin laivaristeilyn Mtkavin joella. Tämän risteilyn aikana opas kertoo sinulle kaupungin historiaa ja arkkitehtuuria jokialueella. Laivaristeily hintaan kuului eväs ja Georgialainen punaviini.

Luulen, että negatiivisin asia tässä kaupungissa oli katsoa kun lapset pyytävät rahaa kaduilla ja siitä en pitänyt ollenkaan.

Paras aika matkustaa?

Matkustin heinäkuun lopussa vuonna 2015, eli Euroopan kesällä. Lämpöä oli 40 astetta päivällä ja noin 30 lämpöä yöllä 6 päivän aikana kun olin siellä lomalla. Minulle se ei ollut niin kauheaa, koska Suomessa oli ollut niin kylmä ja lämmin ilma oli täysin välttämätön minulle. Tbilisissä ei ole niin paljon turisteja ja sen takia jos pidät lämmöstä, voit matkustaa kesällä Tbilisiin tai odottaa kevättä tai syksyä kun silloin on hieman viileämpää säätä.

Millainen ruoka Tbilisissä on?

Luulen, että ruoka oli se mistä eniten pidin Georgiassa. Ruoka oli herkullista ja todella halpaa myös. Voin sanoa, että 50 % prosenttia halvempaa kuin Suomessa ja muissa Euroopan maissa. Söin koko ajan ravintolassa mitkä sijaitsivat turistipaikoissa, jossa hinta on normaalia korkeampi. Kuitenkin ravintolassa ruoka oli tosi halpaa. Siellä voi löytää myös hyvälaatuista viiniä. Ei niin hyvää kuin chileläiset viinit, mutta melko hyvää ja edulliseen hintaan myös.

Lyhyesti voin sanoa, että pidin Tbilisin kaupungista pikku hiljaa enemmän ja enemmän päivien edetessä. Suurin osan ihmisistä olivat ystävällisiä ja ihmettelivät, että Chileläinen olisi käymässä heidän maassaan. Ihmettelin kuinka paljon he tiesivät paljon asioita Chilestä. Tällä hetkellä en tiedä jos tulisin takaisin uudestaan Georgiaan. Koska majoitus on halpa, mutta lentoliput Suomesta Georgiaan on kaksi kertaa kalliimpaa kuin muihin Etelä-Euroopan maihin verrattuna.

Kuitenkin voin kertoa teille, että Georgia on paikka mihin kannattaa mennä ja tutustua. Sydämeeni jäi hyviä muistoja tästä mielenkiintoisesta ja eksoottisesta maasta.

Seuraa blogia Facebook  ja Twitter.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aikaisempia tarinoita:
Casablanca viinireitti. Chile
Minun Nizzan matka
Elämäni pahin matka
Chilen loma 2014-2015
Las Palmas ja Maspalomasin karnevaali. Gran Canaria Osa 6.
Monacon matkani

 

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s