Mitä haluaisit olla isona?

wp_20141231_21_37_51_proKun olin lapsi, minulla oli toiveena olla poliisi. Halusin pian lukiosta valmistumisen jälkeen hakea Chileläiseen poliisikouluun. Kun opiskelin lukiossa, isäni oli minun tukenani tästä ideasta, mutta isäni selvästi tiesi, että tämä ei koskaan tapahtuisi.

Isän perusteita olivat, että kun rikollinen alkaa kertoa minulle hänen ongelmiansa, niin purskahtaisin itkuun ja vapauttaisin hänet heti. Isäni ajatteli, että minä en ollut riittävän kova ja olisin ehkä hyvin tunteellinen ollakseni kadulla kaappaamassa pahantekijöitä. Joten toiveeni olla poliisi ei voinut toteutua. Isän puolustukseksi, olen aika tunteellinen ja olisi ollut outoa nähdä poliisia itkemässä.

Muistan, että minun opiskelijaelämäni aikana suosikkiaiheistani olin hyvä matematiikassa, fysiikassa ja musiikissa. Sen takia päätin alkaa opiskelemaan markkinointia Chilen yliopistossa. Toisaalta olisi ollut katastrofi opiskella kieliä, sillä oikeasti en ollut lahjakas opiskelemaan kieliä ja erityisesti englantia.

Ajattelin aina, että kielen opettajat ovat hieman hulluja ja outoja. Muistin, että englannin tentissä minulla tuli vatsa todella kipeäksi ja piti mennä sairaalaan. Voitko kuvitella että, vain katsomalla englannin opettajaani, aloin tuntea kipua koko kropassani, sillä olin kauhuissani hänestä. Yritin puhua ja lausua englantia niin hyvin kuin mahdollista, mutta en onnistunut. Riitti vain, että näki opettajani kasvot ja huomasin että nyt ei mennyt hyvin.

Erittäin ironista on että, nykyään olen kolmikielinen (espanja-englanti-suomi). Luulen, että minun englannin opettaja Chilessä ei koskaan olisi voinut kuvitella että, jonain päivänä voisin puhua sujuvasti englantia. Mutta en syytä häntä, koska minä myöskään en edes olisi voinut uskoa vuosia sitten.

Rehellisesti, ei ole tarkoitus osoittaa teille kuinka pätevä olen. Minun viestini on että, kaikki voivat kehittää uusia taitoja ja kehittyä. Ei väliä, montako kertaa he ovat sanoneet sinulle, että sinä et voi tai et koskaan voi saavuttaa sitä. Totuus on, että meillä on riittävästi taitoja saavuttaa mitä me haluamme. Älä koskaan menetä uskoa itseesi! Uskon, että aina on tilaa edistymiselle missä tahansa elämän osa-alueella.

Jumalalla on hyvä huumorintaju, vaikka joskus se on liikaa minun elämässäni, sillä olin ollut huono kielissä ja nykyään ansaitsen elantoni opettamalla espanjaa täällä Suomessa.

Mitä haluaisimme tehdä isona? Voi olla että ajatus vaihtuu hieman, mutta minun tapauksessani muutos oli todella iso. En koskaan ajatellut että, jonain päivänä olisin opettaja. Mutta jos nyt kysyt minulta. Mitä haluat olla isona? Haluaisin nauttia vielä enemmän yksinkertaisista asioista elämästä ja ammatillisesti haluaisin kirjoittaa kirjan. Entä sinä? Mitä haluat tehdä isona vielä?

Seuraa blogia Facebook  ja Twitter.

Samanaiheiset teemat:
Kehityn joka päivä enemmän
Nyt tai ei koskaan
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Oletko nirso syömään?
Mitä ajattelet kun ajat autoa?

Esta entrada fue publicada en Kaunis elämä. Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a Mitä haluaisit olla isona?

 1. Minä vastasin tähän kysymykseen lapsena : eläinlääkäri. Olin lapsena niin ujo, että kukaan ei varmasti olisi arvannut minun joku päivä olevan opettaja ja viettävän työpäiväni puhuen muiden ihmisten edessä.

  Valmistuttuani en kuitenkaan mennyt opettajan töihin, vaan muutin Kanarialle ja työskentelin tulkkina. Siellä opin myös puhumaan norjaa. Oli ihana saada puhua joka päivä töissä monta eri kieltä. Tämä työ on sellainen, johon voisin vielä palata.

  Minäkin olen nyt aikuisena joskus miettinyt poliisin ammattia, mutta katsoessani Tampereen poliisikoulun pääsyvaatimuksia, en ole niin hyväkuntoinen, että pääsisin sinne. 🙂

  • Ihanaa! Olet hyvin oppinut niin monia erilaisia kieliä. Onneksi olkoon 😉
   Joskus mietin vieläkin poliisin ammattia, mutta totuus on että, paljon vettä on kulkenut sillan alla. Ehkä ei ole minun juttu enää.
   Kiitos kommentista! Haleja 🙂

 2. irja hämäläinen dijo:

  Kiitos rakas Viviana,sinun blogi oli niin rohkaiseva.Minullakin on siis vielä toivoa oppia espanjan kieli.😉

 3. Rakas Irja kaikki on mahdollista ja espanjan kieli ei ole mahdoton 😉 Kiitos kommentista, joka rohkaisee minua jatkamaan kirjoittamista. Iso hali sulle 😉

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s