Kulttuurierot latinalaisessa ja suomalaisessa kulttuurissa. Syntymäpäivä.

IMG-20150509-WA0002Toukokuussa oli minun syntymäpäivä ja halusin juhlia sitä ystävieni kanssa. Minulla on tapana juhlia minun syntymäpäivää syömällä mukavassa ravintolassa ja sitten jatkaa juhlia kotonani, jossa kilistellään laseja ja syömme herkullista syntymäpäiväkakkua.

Minun syntymäpäivä oli äskettäin, sen takia haluaisin jakaa mielipiteitä teidän kanssanne kulttuurieroista latinalaisen ja suomalaisen syntymäpäiväkulttuurin välillä.

1. Yleensä syntymäpäivä on erityinen päivä meille latinalasille ja sitä juhlitaan suuremmassa mittakaavassa. Mutta suomalaisille se on melkein normaali päivä ja aina sitä ei juhlita, mutta kuitenkin syntymäpäivää juhlitaan lapsilla ja vanhemmilla jotka täyttävät 40- 50 tai 60 vuotta.

2. Suomalaiset kirjoittavat facebookiin heidän ystävilleen onnitteluja, joilla on syntymäpäivä: Paljon onnea tai hyvää syntymäpäivää ja ei mitään muuta hellää tai emotionaalista lausetta (aina on tietysti poikkeuksiakin) Mutta latinalaiset kirjoitamme hyvän syntymäpäivän lisäksi jotakin hellää tai tunteikkaita lauseita.

3.Suomen työpaikoissa joissa juhlitaan syntymäpäiviä, päivänsankari yleensä tuo tai ostaa syntymäpäiväkakun ja juhlii sitä työkaverien kanssa. Latinalaisessa kulttuurissa työkaverit järjestävät juhlat.

4.Suomessa lapsen syntymäpäiväjuhlaan voi osallistua normaalisti vain lapsen kavereita, vanhemmat tuovat heidän lapsensa juhlaan ja sitten tulevat hakemaan kun juhla on loppunut. Kuitenkin Latinalaisen Amerikassa lapsen vanhemmat on kutsuttu ja he voivat osallistua juhlaan myös.

5.Lapsen syntymäpäivänä on tapana rikkoa ”Piñata” useimmissa Latinalaisen Amerikasta maissa. Pinäta on peli, joka koostuu roikkuvasta astiasta mikä on täynnä karkkia ja se sitten rikotaan silmät sidottuna.

6. Se on myös hauska laulaa syntymäpäivälaulua espanja kielellä kun asut ulkomailla ja jos sinulla on vieraita erilaisista Latinalaisen Amerikasta maista, koska jokaisessa Latinalaisen Amerikan maassa on oma tapa laulaa syntymäpäivälaulua. On helpompaa laulaa suomen kielellä, sillä on vain yksi ja ainoa syntymäpäivälaulu.

Kiitos kommenteistasi 🙂

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Samanaiheiset teemat:
Elää ulkomailla Suomessa
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Kesä Suomessa
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
Suomalainen Sauna
Valkoinen Joulu Suomessa
Naimisissa ulkomaalaisen kanssa
Minkälaisia suomalaiset ovat? 25 ominaisuutta

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s