Miksi motivaatio on tärkeä?

DSC02311Motivaation on moottori meidän elämälle, joka antaa meille voimaa oppimiseen tai tekemiseen. Ilman motivaatiota, meillä on jollakin tapaa kaksinkertainen vaiva tehdä jotain.

Keskeinen kysymys onkin; kuinka voisin motivoida itseäni? Ei ole yhtä kaavaa saadakseen motivaatiota, mutta silti voimme tehdä parhaamme nostaaksemme motivaation kipinää meidän elämässämme.

Toisaalta on olemassa ihmisiä jotka ovat aina motivoituneita ja toisia ihmisiä, joita on vähän vaikea saada motivoitumaan. Valitettavasti on olemassa useita tekijöitä mikä vaikuttaa motivaatioon ja kaikkea emme voi kontrolloida tai muuttaa. Kuitenkin on aina mahdollista kehittää motivaatiota joka päivä.

On selvää, että jos emme ole motivoituneita itse, niin tuskin voimme motivoida muita ihmisiä. Haluaisin jakaa teidän kanssa kokemuksiani tästä tärkeästä asiasta ja mitkä asiat ovat auttaneet minua aktivoimaan, lisäämään tai säilyttämään motivaation.

1.Unelma. On luonnollista uneksia, valtaosa minun unelmistani on toteutunut ja muut odottavat vielä täyttymystään. Ehkä ei kaikki ole mennyt tarkalleen kuten toivoisin, kuitenkin en koskaan ole lopettanut unelmoimista.

2.Aseta selkeät ja realistiset tavoitteet. On hyvä olla lyhyen ja pitkän ajan tavoitteita, sillä ne auttavat sälyttämään kiinnostusta mitä tapahtuu elämässämme. Ei väliä onko isoja vai pieniä tavoitteita. Merkittävää on, että meillä on tavoitteita. Tavoitteet on hyvä olla mahdollisimman realistisia ja ne tulisi olla mahdollista toteuttaa, jotta emme lannistuisi tai turhautuisi jos ei ole tavoitteisiin päästä.

3.Ole positiivinen. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos otamme käyttöön positiivisen asenteen ja sanomme positiivisia kommentteja muille ja itsellemme, niin se on ehdottomasti erittäin virkistävää sielulle.

4.Harrastus. On uskomatonta kuinka lahjakkaita kaikki me olemme ja Jumala on antanut ne meille. Nämä lahjat on tarkoitettu käytettäväksi. Jos on joku harrastus mistä pitää ja mikä ei kuulu työhösi, niin se tulee auttamaan valtavasti tuntemaan itsensä aktiivisemmaksi, luovemmaksi ja siksi motivoituneemmaksi.

5.Kiitollinen. Meidän pitää olla kiitollisia ensimmäiseksi Jumalalle elämän lahjasta. Elämme niin kiireisesti, että unohdamme elämän ihmeen ja mitä kaikkia hyviä asioita on ympärillämme. Meidän tulee olla kiitollinen itsellemme ja meidän tulee olla tietoisia mitä meillä on. Tällä tavoin kun olemme kiitollisia ja tietoisia eri asioista, niin voimme myös nauttia niistä.

6.Kiintymys. Nauti lähimmäisen rakkaudesta rajoittamattomasti. Kun syntyi ensimmäinen veljeni lapsi, niin en koskaan nähnyt veljeäni niin iloisena ja motivoituneelta.

7. Ole oma itsesi. Ei mitään olla motivoivampaa ja rikastuttavampaa kuin olla oma itsensä. Ne ihmiset, jotka arvostavat sinua rehellisesti, osaavat arvostaa sinua sellaisena kuin olet.

Samanaiheiset teemat:
Kehityn joka päivä enemmän
Nyt tai ei koskaan
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Oletko nirso syömään?
Mitä ajattelet kun ajat autoa?

Esta entrada fue publicada en Hyvinvointi. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s