Oletko nirso syömään?

marcos & viviTäytyisi tehdä kunnianosoitus äidilleni kaikkien näiden vuosien jälkeen siitä kärsivällisyydestä, mitä äitini on osoittanut minua ja veljeäni kohtaan (pois lukien minun isoveljeni, sillä hän oli esimerkillinen lapsi). Äitini oli ymmärrettävä nirsosti syöviä, kuten minua ja veljeäni Marcosta. Molemmat olimme yhtä nirsoja syömään.

Minä olen tai olin, koska nyt en ole enää niin paljon kuin ennen nirso syömään. Aikaisemmin jos en tykännyt ateriasta, niin sitten minun mukavan äitini täytyi valmistaa toinen ateria. Vieläkin en voi syödä joitakin ruokia, vaikka joku maksaisi niistä minulle.

Yleisesti syön ruokaa, mikäli ruoka maistuu hyvältä ja on hyvin valmistettu. Sen takia minun rakas äitini häpesi minua, kun en syönyt ruokaa mikä oli tehty muualla. Ei millään!! Jos oli uudenlaista ruokaa, mitä en ollut koskaan syönyt, niin en tykännyt siitä, vaikka en ollut edes maistanut ruokaa.

Veljeni Marcosin kanssa syödessämme muualla, meillä oli strategiat ja taktiikat syödä ruokaa. Voitko kuvitella, että meillä oli strategiat ja taktiikat syömiseen. Todellakin olimme syöviä ammatti nirsoja. Me vuorottelimme eri ruokien maistamisessa. Jos maistoin ruokaa ja en pitänyt siitä, veljeni ei tarvinnut tuntea huonoa makua ja sitten seuraavalla kerralla oli veljeni vuoro maistaa ruokaa ja siten minun ei tarvinnut maistaa sitä.

Voitko kuvitella kuinka vaikeaa minulle oli syödä suomalaista ruokaa kun minä tulin Suomeen, vaikka ainekset ovat samat kun Chilessä, mutta ei ole samalla tavalla valmistettua ruokaa. Minä en osannut valmistaa ruokaa ennen kuin tulin Suomeen, joten se oli nopeampi tapa oppia valmistamaan ruokaa. Aluksi valmistin kotona ruokaa, koska en halunnut maistaa ruokaa muualla, sillä erilainen ruoka tuoksui ja näytti erilaiselta kuin äitini ruoka.

Alussa minun mieheni vaati, että minun täytyy maistaa enemmän erilaisia ruokia tietääkseni jos minä pidän vai en. Mutta minä pysyin lujasti nirsona. En millään muuttanut tapojani!!! Vasta sitten kun matkustimme Italiaan ja meidän hotellin aamupalalla ei ollut teetä vain pelkkää kahvia. Sitten en juonut mitään, koska en pitänyt kahvista ja en myöskään cappuccinosta. Vasta viimeisenä päivänä kun olimme lähdössä Italiasta, Kimmo yritti tuputtaa hänen lusikkansa kanssa lähellä minun suutani ja vaati kovasti että minun täytyy maistaa cappuccinoa. Koska lusikka oli kuuma, minulla ei ollut toista vaihtoehtoa ja lopulta maistoin cappuccinoa. Ja tiedätkö mitä? Nykyisin en voi elää ilman capuccinon juomista joka aamu. Uskomatonta!!

Kiitos mieheni pitkäjänteisyydestä olen ollut myöhemmin rohkeampi maistamaan eri juomia ja ruokia. Valitettavasti hukkasin monta vuotta erilaisista herkullisista ruuista, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eikö niin?

Eniten tästä kaikesta on yllättynyt minun äitini. Hän ei voi vieläkään uskoa, että olen muuttunut niin paljon ja ei ole niin hankala syödä erilaisia ruokia kuin ennen. Vaikka vieläkin joskus voin sanoa, että en pidä ruuasta maistamatta sitä. Nyt olen rohkeampi kuin ennen maistamaan uusia ruokia. Joka tapauksessa, se on hyvää että Kimmo on aina sanonut minulle, että kannattaa maistaa. Hän yrittääkin maistattaa minulle erilaisia ruokia laittamalla lusikan suuhuni melkein pakolla.

Oletko sinä nirso syömään? Kiitos kommenteistasi.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä
Minun Nizzan matka
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Suomalainen Sauna
Elämäni pahin matka
Valkoinen Joulu Suomessa
Naimisissa ulkomaalaisen kanssa
Chilen loma 2014-2015
Las Palmas ja Maspalomasin karnevaali. Gran Canaria Osa 6.
Minkälaisia suomalaiset ovat? 25 ominaisuutta

Esta entrada fue publicada en Kaunis elämä. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Oletko nirso syömään?

  1. Olen! Minulla on tietyt säännöt ruoan suhteen. Mieleiseni ruoka sisältää lihaa ja perunaa, se on suolaista ja sitä syödään haarukalla. Lisäyksenä: lihaa eivät ole kana ja kala tai makkara.
    Minun äitini on ammatiltaan keittäjä ja mieheni tarjoilija ja molemmat sanovat, että ensin pitää maistaa ennen kuin sanoo «en tykkää».
    Pienenä en syönyt sipulia enkä valkosipulia ja nykyään rakastan kaikkea, jossa on valkosipulia! Edelleenkään en pidä vihanneksista, olen luolamiehen tyyliin lihansyöjä!
    Itse kun en osaa kokkailla, minun on syötävä mitä minulle tehdään. Onneksi mieheni on hyvä kokki ja tekee vain sellaisiaruokia, mistä minä pidän!

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s