Las Palmas ja Maspalomasin karnevaali. Gran Canaria Osa 6.

Maspalomas + Carnaval

Maspalomas + Carnaval

Jotain uskomatonta Gran Canariassa on ilmastoero pohjoisen ja etelän saarenosan välillä. Sillä välin kun etelässä on aurinkoista ja mukava lämpötila ympäri vuoden, niin pohjoisen saaren osa talvella on sateisempi, pilvisempi ja ei niin lämmin kuin etelä osa Gran Canariasta.

Las Palmas sijaitsee pohjoisessa. Sen vuoksi en suosittele sinulle menemään sinne talvella, mikäli haluaisit paeta Euroopan kylmää säätä. Meidän matka oli viimeisellä viikolla helmikuuta ja keli oli siellä Las Palmasissa aika viileä. Saaren pohjoisessa tarvitsee käyttää hieman lämpimämpiä vaatteita, mutta saaren eteläosassa oli tarpeellinen vain t-paita ja sortsit. Oikeasti uskomatonta miten sää voi vaihdella, vaikka välimatka on lyhyt pohjoisesta etelään (n. 100 kilometriä suurin piirtein).

Palmasissa kuuluisa paikka on Las Canteras ranta, joka on pitkä ja kaunis. Las Canterasin rannalla on kävelyreitti, jossa on erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Valitettavasti en voinut ottaa aurinkoa enkä uida meressä, koska oli vähän kylmä. Mutta voin kuvitella, että kesällä siellä voi olla aika mukavaa kun on lämmin.

Las Palmasissa voit myös mennä ostoksille Arenasin kauppakeskukseen. Jos käyt tässä kauppakeskuksessa, suosittelen että menet syömään kiinalaisen seisovan pöydän. Se on kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa, jossa on myös muitakin ravintoloita. Tässä ravintolassa voit syödä kaikkea mitä haluat 12 eurolla ja paikassa on hyvälaatuista ruokaa ja todella erilaisia ruokavaihtoehtoja. Sillä hetkellä kun näin niin paljon herkullisia ruokia, ajattelin että tämän täytyy olla paratiisi.

Maspalomasissa vietimme meidän viimeisen lomailtamme ennen kuin tulimme takaisin suomeen. Kävimme hyvässä ravintolassa ja siellä oli myös samana iltana Maspalomasin karnevaalit. Karnevaali oli hauska ja siellä oli paljon busseja, joissa ihmiset olivat naamioituneet eri teemoihin. Bussissa ihmiset tanssivat ja kuuntelivat musiikkia. Toisaalta turistit eivät naamioituneet, kuten me, sillä osallistuimme vahingossa tähän karnevaaliin.

Kaiken kaikkiaan, tämä loma Gran Canarialla oli hauska, seikkailullinen ja romanttinen. Oli hyvää aikaa minun mieheni kanssa ja huolimatta siitä, että monta on vielä näkemättä, haluaisimme palata taas Gran Canarialle ja pian. Nyt ymmärrän miksi suomalaiset matkustavat niin paljon sinne 😉

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aikaisempia tarinoita:
Gran Canaria osa 1. Puerto de Mogán.
Gran Canaria Osa 2. Playa Amadores.
Gran Canaria Puerto Rico Osa 3. Veneretki ja delfiinejä.
Arucas ja Firgas. Gran Canaria osa 4.
Tejeda. Gran Canaria Osa 5.

 

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s