7 hyödyllistä neuvoa oppia uusi kieli

WP_20140801_17_41_42_Pro-2

vivianakantosalo.com

Uuden kielen oppiminen aikuisiässä voi olla joskus vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Suomen virallinen kieli on suomi, valitettavasti se on minulle yksi vaikeimmista kielistä maailmassa.

Ensimmäisen yhdeksän vuoden aikana asuessani täällä Suomessa, tein virheen kun puhuin englantia koko ajan. Aloitin työskentelyn Suomessa ja käytin työkielenä englantia. Kunnes eräänä päivänä eräs oppilaani sanoi, että hän ei osaa englantia, joten minun pomo antoi minulle uutisen, että nyt kaikki espanjan tuntini pitäisi olla suomeksi. Kauheaa!

Päivästä toiseen minun täytyi alkaa opettamaan espanjan kieltä suomeksi. Minä luulen että opiskelija joka ei osannut englantia, tahtomattaan hän antoi minulle ison mahdollisuuden alkaa kommunikoimaan suomen kielellä. Rehellisesti ajattelin silloin, että en koskaan olisi pystynyt puhumaan sitä. Kuitenkin ei väliä kuinka vaikealta vaikuttaisi uuden kielen oppiminen, paljon yritystä ja harjoittelua, niin on mahdollista onnistua uuden kielen oppimisessa. Sen takia haluaisin jakaa teidän kanssanne hyödyllisiä neuvoja uuden kielen oppimiseksi.

1. Motivaatio: Motivaation on todella tärkeä uuden kielen oppimisessa. Sitä varten täytyy olla selviä syitä, miksi haluat oppia sitä. Esimerkiksi Suomessa suurin osa puhuu englantia, mutta jos haluat tuntea itsesi oikeasti osaksi tätä maata, puhuminen paikallisella kielellä on enemmän kuin tärkeää. Jos sinulla on vaikeuksia saada motivaatiota voit ilmoittautua sinua kiinnostavalle kielikurssille ja oppia muiden kanssa uutta kieltä ja saada tukea asiantuntevalta kielen opettajalta.

2. Opetusmenetelmät. Olemme kaikki erilaisia, sen takia kaikki oppilaat eivät opi samalla tavalla. Minä tunnen joitakin ihmisiä, jotka kuuntelevat vain kerran yhden sanan ja voivat toistaa heti sen ja vieläpä täydellisesti. Minulle kestää enemmän aikaa ja tarvitsen kuunnella monta kertaa ja vielä kirjoittaa uuden sanan ja vasta sitten voin muistaa sen. Täten on tärkeä löytää oma menetelmä oppimiseen.

3. Valmis muuttumaan. Lapsella on helpompi oppia uusia kieliä, koska he ovat enemmän valmiita hyväksymään uuden kielen, tarvitsematta vertailla koko ajan heidän omaan äidinkieleen. Yksi virheistä on, että vertaillaan uutta kieltä omaan äidinkieleen. Uuden kielen oppimiseksi täytyy hyväksyä kieli sellaisena kuin se on. Lopeta oman äidinkielen ajatteleminen ja koeta oppia jotain uutta ja erilaista.

4. Kulttuuri. Maan kieli liittyy läheisesti kulttuuriin. Kiistatta sinun täytyy pitää kielestä tai kiinnittää huomiota maan kulttuuriin ja tapoihin, jotta uusi kieli olisi houkuttelevampi. On mielenkiintoista tietää, että maan kielen kautta voi tutustua paremmin kyseisen maan kulttuuriin.

5. Panostus. Joillekin uuden kielen oppiminen voi olla aika helppoa, mutta jollekin toiselle kuten minä, vaatii se enemmän työtä. Sitä varten täytyy uppoutua uuteen kieleen ja täytyy antaa aikaa kielen opiskeluun. Täytyy opetella myös ulkoa sanavarastoa ja oppia kielioppia.

6. Puhu. Harjoitus tekee mestarin. Mitä enemmän käytät uutta kieltä, sitä enemmän tulee luottamusta ja kielen sujuvuutta. Älä pelkää tehdä virheitä kun puhut uutta kieltä, sillä oikein puhuminen tulee kehittymään ajan mittaan.

7. Kärsivällisyys. Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, tarvitaan kärsivällisyyttä. Uutta kieltä ei opita yhdessä yössä. Älä unohda nauttia pienistä päivittäisistä saavutuksista.

Kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista! 😉

Elämä sellaisena kuin se on…Facebook  & Twitter

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä
Minun Nizzan matka
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Suomalainen Sauna
Elämäni pahin matka
Valkoinen Joulu Suomessa
Naimisissa ulkomaalaisen kanssa

Chilen loma 2014-2015

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s