Naimisissa ulkomaalaisen kanssa

084Olen Chileläinen ja naimisissa suomalaisen kanssa ja viime viikolla tuli täyteen 13- vuotta avioliitostamme. 11. tammikuuta 2002 maistraatissa Lahdessa sanoin tahdon mieheni kanssa rakastaakseni ja kunnioittaakseni häntä kunnes kuolema meidät erottaa. Mitä minä en huomannut, että samaan aikaan menin naimisiin tietynlaisessa suhteessa suomen kanssa ja suhteeseen heidän kulttuuriin ja tapoihin (kunnes kuolema erottaa meidät). Se ei ole pikku juttu mikä täytyy ottaa huomioon kun liittyy avioliittoon toisen henkilön kanssa.

Epäilemättä, hyvän ja onnellisen avioliiton säilyttäminen ei ole helppo tehtävä. Alussa minun avioliitossa oli kulttuurieroja ja erilaisia näkökulmia. Nyt on helpompi, koska tunnen paremmin kulttuuria ja suomalaisten elämäntapoja. Mikä tärkeintä, minä olen oppinut tuntemaan paremmin ja rakastamaan vielä enemmän miestäni.

Vertaileminen omien maiden välillä on asioita joita sinun olisi syytä välttää, kun on naimisissa ulkomaalaisen kanssa. Se on vaikea asia, koska ihmiset normaalisti tekee vertailuja, siis melkein väistämättömästi. Kuitenkin, on mahdollista vertailla terveellisesti, ilman tarvetta kilpailla siitä, mikä on paras maa. Erityisesti jos molemmat ovat hyvin isänmaallisia (minä olen todella isänmaanystävä). Kiitos Jumalalle tähän asti Chile ja Suomi eivät ole koskaan pelanneet jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa vastakkain.

Kommunikaatio on tärkeää ja on hyvä sanoa asiat mistä pitää. On hyvä oppia ilmaisemaan tunteitamme ja ajatuksiamme, erityisesti kun molemmat ovat eri kulttuureista. On totta, ei ole niin väliä mistä maasta me olemme, kenelläkään ei ole kykyä tietää mitä toisella henkilöllä on mielessä. Sen takia voimme kehittää ja aktivoida kommunikaatiota avioliitossa joka päivä, mikä on enemmän kuin tärkeää. Eikö niin?

Kieli on kulttuuria ja kielen kautta voit tuntea paremmin maata ja sen omaleimaisuutta. Sen takia, on hyvin merkittävää yrittää oppia aviopuolison äidinkieli. Joku voi sanoa minulle rakastan sinua monella kielellä, mutta mikä minua koskettaa sydäntäni eniten on se, kun sanotaan, että minä rakastan sinua espanjaksi minun äidinkielelläni. Myös on hyvin hyödyllistä osata puolison äidinkieli, jotta voi kommunikoida puolison perheen ja ystävien kanssa. Muuten olisin aika tuntematon heille.

Kun kaksi henkilöä eri maasta ja kulttuurista päättää perustaa perheen savutetaan mielenkiintoinen ja ihana sekoitus kahdesta eri kulttuurista, joka on erittäin rikastuttavaa. Tällä lailla voidaan toteuttaa tapoja, joista pidämme enemmän. Minun tapauksessani olen hyvin hemmoteltu, sillä suurin osa minun perinteistä ja tavoista on käytössä, vaikka me asumme Suomessa.

Suomalaiset ovat hyvin itsenäisiä ja kun he ovat 18 vuotta he lähtevät yleensä kodeistaan ja vanhemmat elävät siten yksin. Tämä on iso plussa minulle, että olen naimisissa suomalaisen kanssa, koska me molemmat työskentelemme, siis molemmat voivat jakaa kotityöt.

Jos joku olisi kertonut minulle vuosia sitten, että asuisin ja työskentelisin Suomessa ja vielä olisin naimisissa suomalaisen kanssa, en koskaan olisi uskonut. Tämä on elämän kipinä, sillä emme koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja millaisia tilanteita tulee olemaan myöhemmin. Sen sijaan, minä kyllä se voin valvoa ja parantaa omaa motivaatiota tulla paremmaksi ihmiseksi, tyttäreksi, vaimoksi, siskoksi ja ystäväksi.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä
Minun Nizzan matka
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Suomalainen Sauna
Elämäni pahin matka
Valkoinen Joulu Suomessa

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

6 respuestas a Naimisissa ulkomaalaisen kanssa

  1. Aivan mahtavia kuvia ja samoja ajatuksia kuin minulla! Pitää oppia toinen toiselta, eikä tosiaankaan eroavaisuuksissa voi sanoa kuka olisi oikeassa ja kuka väärässä. Me taidamme silti olla enemmän latinoperhe kuin suomalaisperhe! 🙂

  2. Eve Sahiluoto dijo:

    Viviana! Ihana teksti ihanilla kuvilla! Suomalaisten ja Etelä-Amerikkalaisten kulttuuri eroaa todella paljon toisistaan! Olette kaunis pari ❤ Terveisiä New Yorkista

  3. Yelling Rosa dijo:

    Porque te gusta escuchar Español diré en tu idioma que Finlandia es un buen lugar para vivir. Acaba de tomar la mayor parte de él.
    Todo lo mejor para usted y sus seres queridos ❤

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s