Valkoinen Joulu Suomessa

IMG_4991Joulu on minun lempijuhla vuodesta. Se on mahtavaa tuntea ensimmäisestä joulukuun viikosta alkaen joulun henki. Päivämäärä taynnä rakkautta ja rauhaa, jota juhlitaan joka 25 joulukuuta vain yksi viikko ennen uutta vuotta. Joulu on erityinen juhla Kristityille, koska se symbolisoi Jeesuksen syntymistä.

Olen asunut 13 vuotta Suomessa ja olen juhlinut vain kaksi kertaa Joulua Suomessa. Olen ollut siunattu, kun olen voinut matkustaa joka vuosi Chileen viettämään joulua minun perheeni kanssa.

Joulukuun aikana on Suomessa talvi, joten päivät ovat lyhyempiä ja tulee pimeä  aikaisemmin. Suomessa on yleensä valkoinen Joulu koko maassa.

Kun tulee pimeä on hyvin kaunista katsoa katuja, taloja taynnä valoa, lunta ja joulukoristeita. Lapissa Pohjois-Suomessa lähellä pohjoista napapiiriä on joulupukin talo. Paljon turisteja eri maista matkustaa Suomeen nähdäkseen joulupukin talon. Minulla oli mahdollisuus yhden kerran käydä Lapissa ja nähdä joulupukki ja hänen talonsa. Se on mielenkintoinen paikka erityisesti lapsille, jotka haluavat tutustua joulupukkiin.

Pikkujoulun juhliminen on loistava tapa Suomessa, mistä minä tykkään todella paljon. Pikkujouluissa jaetaan ystävien, työkaverien, koulukaverien ja muiden sosiaalisten ryhmien kesken joulun tunnelmaa. Tämä tapahtuu suurinpirtein viimeisestä viikosta marraskuuta aina oikean joulun alkamiseen asti. Täten tänä aikana sinun kalenteri voi olla aika täynnä kun on erilaisten sosiaalisten ryhmien pikkujouluja.  Joulujuhla Suomessa on luonteeltaan rauhallinen ja silloin ollaan perheen kanssa. Samana päivänä 24 joulukuuta koristellaan joulukuusi. Ennen jouluaillallista suomalaiset käyvät saunassa.

Jouluillallinen syödään noin klo 17.00 ja yleensä kun se loppuu, niin annetaan lahjat toisille. Ei ole tarkkaa aikaa lahjojen antamiseen tai joulupukin saapumiseen.  Joulu on minulle todella tärkeä päivämäärä pääsääntöisesti muistuttamaan Jeesuksen syntymästä ja samalla on aikaa miettiä vuoden tapahtumia. Minulle Joulu on myös  oikeasti  rakkautta ja rauhaa minun läheisten ihmisten kanssa.

Haluaisin toivoaa kaikille Hyvää Joulua ja loistavaa Uutta Vuotta 2015. Siunausta.

Viviana Kantosalo

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä
Minun Nizzan matka
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Suomalainen Sauna
Elämäni pahin matka

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s