Elämäni pahin matka

DSC02192Niin ehdottoman varmasti! Elämäni pahin matka oli lokakuussa vuonna 2007, kun matkustin minun mieheni kanssa Egyptiin. Lapsesta asti olin kiinnostunut tutustua Egyptiin ja erityisesti Gizan pyramidiin. Sen mitä en tiennyt että tämä matka olisi hirvein kokemus koko elämässäni.

Ensi me saavuimme Kairon kaupunkiin tutustumaan Gizan pyramidiin. Vaikka olin hyvin kiinnostunut tutustua Egyptiin, mutta samaan aikaan olin huolissani. Tunsin että jotain pahaa voisi tapahtua meille. Minulla oli tosi epämukava ja huolestunut tunne ja kuitenkin kun olet lomalla, niin idea on rentoutua. Mutta totta puhuakseni jo alusta alkaen kun saavuin Egyptiin, aloin tuntea pelkoa ja turvattomuutta. Jotain semmoista, mitä ei koskaan ollut tapahtunut minulle muualla.

Koska emme olleet Euroopassa, en halunnut kiertää Kairon kaupunkia yksin, täten päätimme ottaa matkaoppaan ja tutustua Gizan pyramidiin ja Kairon museoon. Ennen kuin me saavumme pyramideille, matkaopas vei meidät moniin erilaisiin kauppoihin joita oli Kairon kaupungissa. Tarkoituksenaan matkaoppaalla oli, että me ostamme jotain. Joka kaupassa oli hänen henkilökohtaiset kontaktit, jotka saivat rahallista korvausta. Se oli siis hämmästyttävää ajan tuhlausta.

Ne jotka eivät ole tottuneet tinkimään ja menemään ostoksille Egyptissä, se on oikeasti kidutusta. Ensiksi et koskaan tiedä mikä on tarkka hinta esineistä, täten aina tunnet että joku huijaa sinua. Mutta tämä ei ole ainoastaan kamalinta. Alussa myyjät ovat niin ystävällisiä ja kohtelevat sinua kuin isoa tähteä, mutta jos sinä et osta mitään, niin sitten he kohtelevat sinua huonosti. Oikeasti uuvuttavaa!

Kävimme Egyptin museossa ja Tutankhamonin haudalla. Minä en ollut niin kovin kiinnostunut käymään Egyptin museoissa ja eikä siellä ollut minulle mitään yllättävää. Olin kiinnostunut vain tutustumaan Egyptin pyramideihin. Minä kuvittelin, että pyramideille saapuakseen olisi kuljettava aavikon kautta tai ainakin maisema olisi eksoottinen ja unohtumaton. Mutta ei ole mitään eksoottista kun pyramidit ovat tavallisen kaupungin laidalla, missä oli tosi likaista ja huonokuntoisia rappeutuneita taloja.

Kairon kaupunki on likainen ja meluisa yhdessä tappavan liikenteen kanssa. Kyllä, liikenne on vaarallista, koska ei ole mitään järjestystä ja logiikkaa, eikä myöskään kunnioiteta liikennesääntöjä.

Kairon jälkeen menimme Hurghadaan punaisenmeren rannikolle. Tykkään todella paljon merestä. Se oli paras asia Egyptissä. Punainenmeri on todella kaunis turkoosi sininen meri. Hurghada on myös erinomaisen paikka tehdä snorklausta. Voi löytää erilaisia ja erikokoisia kaloja ja ihanan värisiä.

Kahden päivän Hurghadassa olemisen jälkeen tapahtui pahin kokemus elämäni aikana. En halua antaa siitä tarkempia tietoja, koska se on erinomainen materiaali kun kirjoitan siitä kirjaa, jossa haluaisin kertoa ja selittää kokemuksia tarkemmin mitä tapahtui siellä.

Egypti on minulle kuin helvetti, joka on jäänyt menneisyyden aikaan, jossa naisilla ei ole arvostusta ja se on hyvin korruptoitunut maa. Paikka, jonne en yksinkertaisesti enää koskaan palaisi takaisin uudestaan.

Haluaisin kiittää valtavasti Jumalaa, Chilen ja Suomen suurlähetystöjä Egyptissä minun auttamisesta palata takaisin Suomeen ja jatkaa minun elämääni normaalisti täällä. Joten, tarinan opetus on olla varovainen kun matkustaa ulkomaille ja erityisesti niihin maihin jossa kulttuuri, arvot, uskomukset ja tavat tehdä asioita ovat hyvin erilaisia kuin meillä.

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä
Minun Nizzan matka
Vanhempien perintö. Mikä sinun nimesi on?
Hammaslääkäri vastaan Naistentautien erikoislääkäri
Suomalainen Sauna

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s