Minun Nizzan matka

nizaKauan sitten halusin tutustua Nizzaan. Minä olin käynyt monissa kaupungeissa Euroopassa, mutta Nizzan kaupunki vielä puuttui minulta. Ensimmäinen asia, joka vaikutti minuun kun saavuin Nizzaan, oli ihana turkoosi meri, joka muuten tuo esiin jopa enemmän tämän paikan kauneutta.

Tässä tarinassa haluaisin lyhyesti vastata esimerkiksi muutamiin kysymyksiin, jotka kaikki matkustajat kysyvät itseltään ennen matkustusta.

¿Missä paikoissa kannattaa käydä Nizzassa?

Minusta vaikuttaa, että Nizza on viehättävä turistikaupunki. Minä tykkään aika paljon istua ja nähdä rauhallisesti merta. Jos on mahdollista, että ei tarvitse ajatella liikaa muita asioita, tästä johtuen minun ensimmäinen valinta oli Ranskan sininen Riviera. Siellä on mahdollista myös kävellä, lenkkeillä, vuokrata polkupyörä tai tutustua Ranskan Rivieran eri kohteisiin.

Kun aina matkustan jonnekin, minä kävellen aika paljon, koska minä tykkään tutustua kaupungin keskustaan ja sen lähiympäristöön jalan ja sitä varten aina otan mukaan mukavat kengät. Minun kävelyretkistäni voin suositella teille käymään hyvin kauniissa näköalapaikassa nimeltään ” La colline du chateau ” Suomeksi linnanmäki. Tässä näköalapaikassa voi saada erinomaiset näkymät rannikolle ja kaupungin Nizzassa. Minä menin portaat ylös nauttiakseni maisemista, kuitenkin sinne on mahdollista nousta hissillä myös.

Luonnollisesti et voi olla käymättä ”Plaza Massena” suomeksi Massena Tori, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Lähellä Massena Toria on vanha kaupungin osa ja siellä on tyypillisiä kapeita katuja, pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Myös kävelymatkan päässä Massenan torista on ranta.

Mielenkiintoista ja hyvää tässä kaupungissa on, että Nizzasta voidaan tehdä matkaretkiä Monacoon ja Cannekseen, koska ne ovat todella lähellä. Voit mennä bussilla tai junalla. Suosittelen menemään bussilla, koska se on mukava ja halpa. Bussilippu Monacoon Nizzasta maksoi kaksi euroa meno ja paluu. Sen sijaan junalla Cannekseen Nizzasta maksoi noin 25 € meno ja paluu, joten hinnassa oli iso ero.

Paras aika matkustaa?

Minä matkustin huhtikuu lopussa ja toukokuu alussa 2013. Ajattelin että tuona aikana sää voi olla lämmin ja kaunis. Sen vuoksi otin mukaan kevätvaatteita mm. mekkoja, t-paitoja ja niin edelleen. Sää oli kuitenkin muuttunut edellisistä aurinkoisista päivistä ja kaksi päivää oli rankkasadetta. Mikäli jos haluat lämmintä säätä ja uida meressä, ehkä on parempi ja varmempi matkustaa kesällä. Minä kävin ostoksilla kun satoi vettä, eikä se ollut huono vaihtoehto myöskään.

Millainen ruoka Nizzassa on?

Kaikissa ravintoloissa joissa minä olen käynyt Nizzassa, ruoka oli oikeasti hyvää. Täten en usko, että voit pettyä. Minulla on tapana seurata vaistojani, kun menen syömään jonnekin. Normaalisti katson paikan sisälle ja jos tykkään siitä, käyn sisään ja syön. Yleensä hotellissa aamupala ei ole kuulu hintaan. Joten täytyy olla valmis syömään aina ulkona. Minulla on tapana syödä lomaillessani ainakin yhden kerran sellaisessa ravintolassa jossa ei ole paljon turisteja, mutta paikallisia ihmisiä sitäkin enemmän.

Lyhyesti voin kertoa, että olen käynyt kaupungeissa, joissa ehkä en haluaisi käydä uudestaan. Mutta Nizza on tuollainen kaupunki, minne ehdottomasti haluaisin tulla takaisin. Tällä kertaa haluaisin tulla takaisin Nizzaan kesällä, kun siellä on tosi lämmin ja voin käyttää minun mekkojani ja uida meressä.

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.
5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s