5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä

vinaJos voisin syntyä uudelleen ja Jumala antaisi minulle mahdollisuuden valita missä maassa haluaisin syntyä, niin valitsisin Chilen uudestaan.

Pidän itseäni etuoikeutettuna naisena, koska syntymämaani Chile on loistava maa asua ja toiseksi asun minun uudessa kotimaassani Suomessa. Nämä ovat minun 5 lempi asiaa Chilestä.

1. Sää. Olen kotoisin Santiagosta Chilen pääkaupungista. Santiago on keskellä Chileä ja sijaitsee lauhkealla vyöhykkeellä. Tämä tarkoittaa, että Santiagossa on todella täydellinen sää. Talvi ei ole niin kylmä ja kesä ei ole niin hirveän lämmin. Kesällä päivällä on lämmintä, mutta aamuisin ja iltaisin on viileää. Lisäksi meillä on aurinkoisia päiviä yli 300 päivää.

2. Maisema ja luonto. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa kirjan. Chilessä on paljon meren rantaa, vuoria, laaksoja, aavikkoa, etelämantereen järviä, lampia, metsiä, tulivuoria, jokia, jäätiköitä, kuumien lähteitä ja saaria. Toisin sanoen Chilessä on kaikki ja maisemat ovat sanoinkuvaamattomia. Kuinka on mahdollista, että on niin paljon kauneutta vain yhdessä paikassa?

3. Viini. Chilen viini on yksi parhaista viineistä maailmassa, joiden laatu, rakenne ja maku on vertaansa vailla. Chilen viinillä on loistava maine maailmanlaajuisesti ja se on hyvä hinta-laatu suhteeltaan. Ei turhaan, Chileläinen viini on suosittua ja se on myyntimenestys Suomessa.

4. Ruoka. Joka kertaa kun minä käyn Chilessä, lihon liioittelematta ainakin 3 kiloa, vaikka urheilen joka päivä. Chilessä on mahdoton laittaa suuta kiinni ja hillitä itseään monenlaisten ruokalajien houkutuksilta. Siellä on paljon valikoimia merenelävistä, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ympäri vuoden.

5. Chileläiset. Sydämellisyys, heidän olemus ja yhteisvastuullisuus on Chileläisten suurin pääoma. Suurin Chileläisten ominaisuus on heidän sinnikkyytensä vastoinkäymisiä vastaan. Varmasti parasta Chilessä on me chileläiset.

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa
Pakkaamassa matkalaukkua. Miehet vastaan Naiset
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suomessa älä edes ajattele sitä.

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a 5 asiaa, mistä tykkään eniten Chilestä

  1. Cheryl dijo:

    Maasi tuntuu oikein ihanalta kertomuksesi perusteella. Viiniä en ole oppinut juomaan..ehkä se pvä voi vielä tulla, että voin juoda sitä ruoan kanssa. Maisema ja luonto miten kerroit siitä tuntuvat myös ihastuttavalle…pidän merestä ja vuorista…ja paljon muustakin…voisin kuvitella viihtyväni siellä, jos menis joskus lomalle 😉

  2. Kiitos uudestaan kommentista! 🙂
    Chile on mahtava maa, jossa ehdottamasti kannattaa käydä lomalla. Pidän myös merestä ja vuorista ne ovat minun suosikkini paikkoja. Chilessä voi löytää pitkää merenrantaa ja korkeita vuoria. Olen varma, että oikeasti voisit viihtyä siellä Tervetuloa Chileen 😉

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s