Kesä Suomessa

fotodiegoEpäilemättä, vuoden ajoista kesästä minä tykkään eniten Suomessa. Suomen kesä on erittäin kaunis ja ihan kiva lämpötila. Hyvällä onnella kesä voi olla vieläpä lämmin. Kesällä Suomessa voi sataa vettä usein ja lämpötila voi vaihtua yhtäkkiä, joten ei koskaan tiedä tarkasti millainen sää on Suomessa.

Maisema Suomessa vaihtuu todella pitkästä, pimeästä ja kylmästä lumisesta talvesta vihreään kesään. Kesällä on paljon kukkia ja pieniä järviä, jotka ovat kaupunkien yhteydessä. Oikeasti Suomi on toinen maa kesällä. Jopa ihmiset muuttuvat kesällä ja ovat enemmän iloisia ja seurallisia. Välittömästi voi nähdä enemmän ihmisiä kadulla, kahvilla, polkupyöräilemässä ja kävelemässä.

Minulle on vielä outoa tai hauskaa nähdä samoja henkilöitä talvella käyttävän paljon vaatteita päällä, jolloin tuskin voit nähdä heidän silmiään ja kasvojaan. Sitten kesällä näet samat ihmiset käsivarret ja jalat paljaana ja rannalla naiset jopa bikineissä ja miehet pienet uimahousut jalassa.

Minä tykkään myös linnuista, varsinkin kun linnut laulavat kello 3 aamuyöllä. Miksi linnut laulavat niin aikaisin? Minä luulen että linnut yksikertaisesti eivät nuku, koska Suomessa kesällä päivät ovat pidempiä ja silloin on enemmän valoa. Suomessa aurinko nousee kesällä jo kolmelta aamuyöllä ja aurinko paistaa kuin olisi 12 keskipäivällä. Myös klo 12 keskiyöllä ei ole pimeää. Hämärä aika illalla tuntuu loputtomalta. Suomen kesässä pimeyden aikaa on hyvin vähän.

Suomessa 21 kesäkuuta on Juhannuspäivä. Se on todella tärkeä päivä suomalaisille, koska se on juhlapäivä mikä sisältää pitkän viikonlopun useimmille suomalaisille. Melkein kaikki kaupat ovat kiinni, joten lähes kaikki voivat juhlia Juhannuspäivää. Miksi 21 kesäkuu on erikoinen päivä? Se on erikoinen päivä, koska seuraavana päivänä tapahtuu jotain eritystä nimeltään kesäpäivänseisaus. Silloin päivä on pisimmillään ja aurinko pysyy taivaanrangassa 24 tuntia jopa eteläisessä Suomessa. Uskomatonta! Eikö niin? Auringon valoa 24 tuntia!

Perinteisesti suomalaiset juhlivat Juhannuspäivää tekemällä kokon ja olemalla lähimpien ystävien kanssa. Kun on pitkä viikonloppu ihmiset matkustavat kesämökeilleen lähellä järveä ja nauttivat saunasta, luonnollisesti suomalaisesta saunasta. Sanotaan että, jos suomalaiset lähtisivät kuuhun, he ottaisivat mukaan saunan. Suomalaisilla on myös tapana sanoa toisilleen hyvää Juhannusta.

Olen chileläinen, mutta asun Suomessa. Täten minun tärkeimmät juhlapäivämäärät ovat Joulu, uusi vuosi ja 18 syyskuu, mikä on Chilen itsenäisyyspäivä. Joten Juhannusjuhla on ollut jotain aivan uutta minulle. Mutta kuten olen chileläinen, ei koskaan ole mitään tekosyitä juhlia Juhannusta. Joka tapauksessa jonkun täytyy uhrautua. Eikö niin?

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Nyt tai ei koskaan

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s