Nyt tai ei koskaan

CIMG0699Minä luulen että päätöksen tekeminen on ehkä rohkein asia ihmisen elämässä. Sen vuoksi joka päivä elämässämme täytyy tehdä tärkeitä tai vähemmän tärkeitä päätöksiä.

Aloitamme päätöksen tekemisen jo hyvin aikaisin aamulla. Esimerkiksi valitsemme millaisia vaatteita laitamme päälle päiväksi. Jollekin tämä päätös voi viedä pari sekuntia ja toiselta se voi viedä paljon aikaa. Tästäkin asiasta on poikkeuksia. Muistan kun opiskelin italian kieltä ammattikorkeakoulussa Lahdessa, se oli uskomatonta, että minun italian opettaja puki aina samat housut ja puseron jokaiselle tunnille. Minä luulen, että se oli käytännön ratkaisu hänelle, sillä hän ei halunnut hankaloittaa elämäänsä ajattelemalla mitä vaatteita voi laittaa päällensä.

Jostain hyvästä syystä, jota en tiedä vielä, minä luulen että elämässäni teen päinvastoin kun tulee päätösten tekemisen aika. Normaaleja helppoja päätöksiä kuten esimerkiksi, mitä syödään tai juodaan kun olen ravintolassa, voi tulla varsinaisen painajainen. Erityisesti kun on erilaisia elintarvikkeita ja ruokalistalla on hyvin paljon valintoja. Totta kai ei voi syödä lihaa, kanaa ja kalaa samaan aikaan, eikö niin? Mutta sen sijaan niistä merkittävissä päätöksissä minun elämässäni olen tosi nopea ja minun ei ole kovin vaikea päättää niistä asioista.

Päätökset ovat hyvin yhteydessä riskin kanssa. Ihanteellista on yrittää tehdä mahdollisimman hyviä ja menestyksekkäitä päätöksiä pienellä riskillä. Olen Chileläinen ja naimisissa suomalaisen miehen kanssa. Kun mieheni kysyi minua vaimokseen, mihin sisältyi jättää maani, perheeni, ystäväni, opiskeluni yliopistolla ja kaikki elämäni Chilessä. Minä vastasin hänelle melkein välittömästi, että tahdon mennä naimisiin hänen kanssaan ja mennä asumaan Suomeen. Kiitos Jumalalle, että minun naimisiin meno suomalaisen mieheni kanssa oli menestys. Kuitenkin asumisesta ulkomailla täytyy maksaa aika korkeaa hintaa.

Tärkeintä kaikessa päätöksenteossa on olla pelkäämättä tehdä virheitä. Monta kertaa juutumme päätöksenteossa, kun pelkäämme tehdä vääriä päätöksiä. Kun pelkäämme päätöksenteossa, samalla me pysähdymme ja lopetamme elämisemme. Jos lopetamme elää, me lopetamme unelmamme. On täydyttävä ottaa riskejä ja ottaa hyppy tuntemattomaan eri elämänalueilla kuten tunteellisella, ammatillisella ja hengellisellä elämän osa-alueella.

Seuraa sinun sydäntäsi ja unelmiasi ja jos erehdyt tai teet vääriä päätöksiä, niin ei se haittaa, sillä voit kuitenkin säätää elämääsi elosi aikana. Elämä sellaisena kuin se on, virheiden ja onnistumisten kanssa elämistä. Älä pelkää elää, antaa anteeksi ja vielä tärkeämpää älä pelkää rakastaa.

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Muistatko minut?

Esta entrada fue publicada en Kaunis elämä. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s