Casablanca viinireitti. Chile

CIMG1260

Valle de Casablanca Chile 2013

Chile ei ole pelkästään tunnettu sen pituudestaan ja kapeudestaan, vaan Chile on myös tunnettu erinomaisista viineistään. Nykyään Chile on yksi parhaista viinintuottajista maailmassa ja Chilen viinit ovat myyntilistalla sijalla numero yksi Suomessa.

Chilen keskiosassa matkalla Santiagosta Viñä del Mariin tie 68:lla on paljon viinitarhoja ja erityisesti niitä on Casablanca reitillä.

Koska olin todella lähellä Casablanca reittiä, ollessani viime kerralla lomalla Chilessä, meillä oli fantastinen idea käydä viinitarhassa. Voitko kuvitella? Niin monen vuoden Chilessä asumisen ja sitten matkustamisen jälkeen, en koskaan ollut käynyt viinitarhassa retkellä maistamassa Chileläisiä viinejä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö niin? Nyt kerron miten meillä meni.

Olimme nauttimassa meidän lomaa Conconissa, kun me päätimme mennä käymään Casablanca viini reitillä. Meillä ei ollut muuta tietoa, mihin viinitarhaan mennään, vaan menimme seikkailumielialalla ensimmäiseen viinitarhaan minkä löysimme. Tämä ensimmäinen viinitarha oli kuitenkin kiinni, koska heillä oli henkilökunnan uuden vuoden juhla. Heiltä ei ainakaan juhlista viini lopu kesken, oli ensimmäinen asia mitä minä ajattelin.

Tämän jälkeen jatkoimme etsimistä ja heti Casablancan keskustassa oli merkkejä toisesta viinitarhasta. Viinitarhan nimi oli Casas del Bosque. Kaunis viinitarha, julkisivu ja sievä puutarha, mitä muuta voin sanoa kuin, että minä tykkään siitä ja paljon. Kaikki oli hyvin järjestetty ja alue näytti kodikkaalta. Emme ainoastaan käyneet siellä viinitarhassa, vaan myös teimme viinitarhassa tutustumisretken ja maistoimme myös talon viinejä.

Viinitarhan retki oli lyhyt, koska viinitarha oli pieni boutique viinitarha. Retkellä he näyttivät ja selittivät meille koko prosessin viinintuotannosta tässä viinitarhassa. Me näimme viiniköynnöksiä, viinin pullotuslinjan, isoja terässäiliöitä ja viinikellarin. Viinikellari oli mielenkiintoinen, koska viinitynnyrit jossa viinit lepäävät siellä olivat kaiuttimet ja siellä soi erilaista musiikkia, erityisesti Rock and roll musiikkia.

Viinin maistelu oli oikeasti hyvä juttu, koska siellä opetettiin eri viinilaatuja ja kuinka viiniä tulisi maistella. Viiniä ei siis maistella pelkästään suulla, vaan myös näkö ja haju ovat tärkeitä. Tässä ovat tärkeät askeleet kuinka viiniä maistellaan:

1. Ensimmäiseksi voit pyörittää viinilasia ja sitten katsoa viinin väriä. On uskomatonta huomata, että kun sinulla on erilaisia valkoviinejä edessäsi, huomaat että viinin väri vaihtuu viiniköynnöksen mukaan.

2. Hajuaisti: On välttämätöntä pistää koko nenä lasin sisälle. Tällä tavalla tehden koko nenä aistii viinin tuoksun. Uskomatonta, että jokaisessa viinissä on omanlaisensa tuoksu. Tämä tuoksu tulee maasta, toisin sanoen paikasta mistä viiniköynnökset on istutettu.

3. Viimeisenä on maku, on välttämätöntä ottaa viini huulille asti. Huulet ovat kuin hieman tulessa ja silloin voi huomata paremmin viinin maun. Sinun tulee kuitenkin nielaista viini välittömästi.

Retkellä minä huomasin, että tämän viinitarhan köynnöksiä ei ole tarpeellista kastella. Kun meri on lähellä, viiniköynnökset kastelee yöllinen merituuli. Ihmeellistä! Eikö niin?

Viinitarhassa on todella tyylikäs ravintola ja on myös viinikauppa. Me ostimme muutamia Premium pulloja ja nyt ne ovat Suomessa meidän kotona viinikellarissa odottamassa erityistä aikaa ja juhlaa.

Minä pidin todella paljon tästä viiniretkestä ja oikeasti minä suositellen sinua tekemään sellainen elämysmatka. Se on hauskaa tehdä jotain erityistä, kuten tutustua chileläiseen viinitarhaan ja nähdä askel askeleelta viinituotanto. Nyt seuraan näitä edellä mainittua 3 askelta joka kerta kun minä maistan hyvää viiniä, mikä on luonnollisesti chileläinen viini.

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Muistatko minut?

Kuvagalleria. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Esta entrada fue publicada en Matkat. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s