5 asiaa, mistä minä tykkään eniten Suomesta

Lugar Lahti Finlandia. Junio 2013

Lugar Lahti Finlandia. Junio 2013

Olen asunut Suomessa 12 vuotta. Eläminen ulkomailla on ainutlaatuinen kokemus ja seikkailu ilman päättymispäivää. Jos ajattelet muuttaa Suomeen tai yksinkertaisesti haluat tietää enemmän tästä mahtavasta maasta, nämä ovat 5 asiaa mistä minä pidän eniten Suomesta.

1. Rauhallisuus: Suomi on rauhallinen maa. Sinä voit kävellä kadulla rauhallisesti ilman huolia tai pelkoja, että joku tulee ja hyökkää yllättäen sinun kimppuun, tarkoituksena varastaa sinun laukkusi, lompakkosi tai mikä tahansa arvoesineesi. Suomessa ei ole paljon melusaastetta. Tavallisesti kun matkustan ulkomailla ja tulen takaisin Suomeen, huomaan heti eron. On mukavaa ja terveellistä aistia öinen hiljaisuus, kun palaan takaisin Suomeen.

2. Turvallisuus: Rikollisuus Suomessa on aika matalalla tasolla, jos vertailemme muiden maiden kanssa. Sen takia suomalaiset asuvat taloissa ja eikä vankiloissa, sillä suomalaisten talojen ikkunoissa ei ole suojaa tai kaltereita, eikä liioin isoja muureja sähköaidan kanssa, mikä suojaa rosvoilta.

3. Koulutus: Minä luulen että tämä on suurin vahvuus ja menestyksen salaisuus Suomessa. Sen takia Suomi on ollut monta vuotta mallimaa monelle maalle. Suomi on mikä se on, yksi menestyksekkäimmistä maista maailmassa, koska suomen valtio on ottanut tosissaan vastuuta ja on päättänyt investoida omiin kansalaisiin antamalla heille hyvinvointia kouluttautumisen kautta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön yksi perusperiaatteista Suomen koulutuksen osalta on, että kaikilla ihmisillä on oltava yhtäläiset mahdollisuudet laadukkaaseen koulutukseen. Yhtäläiset mahdollisuudet koulutukseen tulisi olla kaikilla suomen kansalaisilla riippumatta kansalaisten etnisestä alkuperästä, iästä, varallisuudesta tai asuinpaikkakunnasta. Tietohaku: http://www.minedu.fi

Kaikki tämä toteutuu käytännössä Suomessa alkaen peruskoulusta yliopistoon asti. Koulutus on laadukasta ja on ilmaisesta. Kyllä! Luit oikein. Koulutus on ilmaista eli ei maksa yhtään mitään, sitä paitsi kaikki koulutuslaitokset on hyvin varusteltuja ja opettajat ovat erittäin päteviä maisteritason koulutuksen käyneitä.

4. Vesi: Suomen Juomavesi on laadukasta, ilman huonoa makua ja kloorin hajua. Minä asun Lahdessa ja voin kertoa että vesi on puhdasta ja erinomaista laatuaan, jopa parempaa kuin pullotettu vesi. Oikeasti suomalainen vesi on todellista ylellisyyttä, kun monessa paikassa maailmaa on jopa vesipulaa. Suomessa laadukkaaseen juomaveteen riittää yksinkertaisesti se, että avaa hanan. Laadukasta vettä ei käytetä pelkästään juomiseen, vaan suihkussa käymiseen, astioiden ja auton pesemiseen ja niin edelleen. Oikeasti vesi on ylellisyyttä.

5. Sauna: Ennen Suomessa asumista minulla ei ollut tapana käyttää saunaa ja en tiennyt mitään suomalaisesta saunasta. Jos haluat tulla käymään tai asumaan Suomeen, ennemmin tai myöhemmin sauna tulee olemaan yksi tottumus lisää sinun jokapäiväisessä elämässä, kuten lähes kaikki suomalaiset saunovat. Esimerkiksi minä saunon joka viikko. Suomessa melkein joka omakotitalossa ja asunnoissa on sauna. Kuten minä olen sanonut edellisissä tarinoissa. Jos suomalaiset asuvat kuussa, he ottavat mukaan saunan. Voisin elää ilman saunaa, mutta Suomessa varsinkin kun on kylmää tai yksinkertaisesti haluan rentoutua, on mahdoton sortua kiusaukseen käyttää sitä.

Kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista!

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
Kehityn joka päivä enemmän
Muistatko minut?
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a 5 asiaa, mistä minä tykkään eniten Suomesta

 1. Tuija Oscarsen dijo:

  Ulkomailla asuessani huomasin ikävöimäni kysesten viiden asian lisäksi: ruisleipä, salmiakki, hyvä wc-paperi, valmisruoat, valkoinen joulu, kesän vihreys, järvet, infrastuktuuri.

  • Moi Tuija!
   Tervetuloa minun blogiini ja kiitoksia paljon mielenkiinnosta ja kommentista!
   Olen samaa mieltä kuin sinä paitsi salmiakki 😉
   Voisimme lisätä myös Fazerin sinistä suklaata.. nami nami!!
   Nähdään seuraavassa tarinassani!

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s