Kehityn joka päivä enemmän

232Muutamaan päivän jälkeen tutkittuani ja luettuani paljon tietoa nöyryydestä. Voin huomata kaikki ne hyödyt nöyryydestä, mitä se voi antaa ihmiselle.

Olin todella innostunut ideasta ja kommentoin tästä aiheesta minun miehelleni. ”Hei Kimmo, haluan olla nöyrä”. Hänen ensi reaktionsa oli hymyillä hieman nauraen, sitten sanoin saman kommentin ystävälleni ja heidän reaktionsa oli ihan sama kun minun miehelläni, mutta nauru oli kovempaa. Tein saman yrityksen äitini kanssa ja hän myös alkoi nauraa.

Kaikki nämä reaktiot pistivät minut ajattelemaan kaksi asiaa: ensiksi en ehkä ole ollut niin nöyrä kuin minä ajattelin ja toisekseen henkilön kuten minä, tulla nöyräksi, voi olla melkein mahdoton tehtävä.

On tärkeä selvittää, että minun nöyryys käsite ei ole yhteydessä köyhänä olemiseen, ulkonäöstä huolehtimiseen tai sinulla ei ole tavoitteita ja unelmia elämässä, vaan se on yhteydessä olla nöyrä sydämmeltään.

Ylpeys on suurin vastustaja tulla sydämeltään nöyräksi. On kaksi ylpeys tyyppiä, mitkä ovat oikeasti kohtalokkaita: ylemmyyden tunne ja pitkävihaisuus. Kiitos jumalalle, minä en ole pitkävihainen. Minä voin unohtaa ja antaa anteeksi helposti, jotain hyvää minussakin täytyy olla, eikö niin? Pitkävihaisuus tuo mukanaan katkeruutta. Jos me olemme katkeria, me olemme myös vähemmän onnellisia.

Minulle eläminen ulkomailla on ollut iso oppimisen tie tulla enemmän nöyräksi. Minun suvaitsevaisuus ja henkilön kunnioitus täysin erilaisia ihmisiä kohtaan on parantunut huomattavasti. Asuin Chilessä noin 25 vuotta, minä asuin kuplassa, sillä olin ainoa perheen tyttö kahden ison veljeni kanssa ja sen takia perheeni lellitty. Suomessa eläessäni minusta tuli normaali kansalainen ja aloin ”lentää omilla siivilläni”

Ylemmyyden tunne saa meidät tuntemaan, että jostakin syystä me olemme parempia kuin toiset. Esimerkiksi olen älykkäämpi, rikkaampi, parempi koulutus ja niin edelleen. Mutta nöyrällä sydämellä, voit nähdä lähimmäisen samanlaisena kuin itsesi. On totta, että kaikilla on erilaisia lahjoja ja meidän täytyy tunnistaa, että jotkut ovat enemmän lahjakkaimpia joissakin asioissa kuin toiset. Muttei sen takia, oikeuta meitä näkemään toisia ihmisiä alempiarvoiseksi kuin itseäsi. Olemme kaikki samanarvoisia.

Minulla on vielä pitkä elämän matka edessä opetellessa tulemaan sellaiseksi nöyräksi ihmiseksi, jollaisena minä haluaisin olla. Me olemme täällä oppimassa ja teemme virheitä, mutta me nousemme ja kehitymme joka päivä enemmän, sillä lailla tullaan paremmiksi ihmisiksi.

Kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista!

Aikaisempia tarinoita:
Elää ulkomailla Suomessa
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Muistatko minut?
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa

Esta entrada fue publicada en Kaunis elämä. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Kehityn joka päivä enemmän

  1. MIten nöyryys etenee? Kehut eivät kyllä auta siinä, mutta kirjoitat erinomaista suomea. Paljon parempaa kuin filologo loco mi ex-marido. Hän sai maisterin arvon Helsingin yliopistossa. Chao.

  2. Kiitoksia paljon mielenkiinnosta ja kommenteista Tuija! 😉
    Minä luulen, että ensimmäinen askel on tärkeää tunnistaa: olenko nöyrä? Ja sitten samoin kuin minä, voit tutkia tarkemmin tätä asiaa. Raamatussa siellä on paljon hyvää materiaalia, jos olet kiinnostunut. Kuitenkin voi olla hyvä idea kertoa enemmän seuraavassa tarinassani nöyryyden etenemisestä.
    Ystävällisesti,
    Viviana

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s