Elää ulkomailla Suomessa.

Maarianvaara 30.3.2013

Maarianvaara 30.3.2013

Ulkomailla elämisessä, niin kuin kaikilla muillakin asioilla elämässä on etunsa ja haittansa. Ensin aloitetaan haitoista. Olen aina niin positiivinen, eikö niin? Minulle ehdottomasti huonointa ulkomailla elämisessä on olla kaukana perheestä, varsinkin äidistä. Kyllä, tunnustan olevani äidin tyttö.

Mutta kiitos Jumalalle, me ollaan modernilla aikakaudella, jossa teknologia mahdollistaa joukkotiedotusvälineiden kautta olla paljon lähempänä toisiaan.

Viime aikoina olen matkustanut Chileen kaksi kertaa vuodessa. Siitäkin huolimatta, miksi minun on vaikea elää ulkomailla? Asia on niin, koska sinä menetät kaikki tärkeät hetket kotimaasta, esimerkiksi syntymäpäivä juhlat, ristiäiset, erilaiset sosiaaliset tapahtumat ja niin edelleen. Ei ole ainoastaan se, että sinä menetät myös yksinkertaisia asioita, kuten esimerkiksi mahdollisuuden valita minkä tahansa päivän ja mennä kahville sinulle erityisen henkilön kanssa ja haluat nähdä jakaa eri asioita, mutta hän on toisella puolella maailmaa.

Toinen iso haitta on sää. Minä muistan, että kun asuin Santiagossa, en koskaan käyttänyt todella lämpimiä takkeja. Olin aina vähissä vaatteissa, koska en pitänyt käyttää ylimääräisiä vaatteita. Arvaa mitä? Nyt minun täytyy käyttää yli 7 peräkkäistä kuukautta erittäin lämpimiä vaatteita, kuten esimerkiksi talvitakkeja, pitkiä alushousuja, lämpimiä puseroita, pipoja, kaulaliinoja ja niin edelleen.

Suomessa sää on kauhea. Suomalaisten mukaan Suomessa on 4 vuodenaikaa. Minun käsitykseni mukaan Suomessa on ainoastaan kaksi vuodenaikaa. Ensin on pitkä ja kova talvi, jossa on paljon lunta ja pakkasta. Toinen vuodenaika on talvi myös, mutta lievempi vehreä talvi sateineen.

Kolmas haitta on olla olematta sataprosenttisesti oma itsensä sinun omissa toiminnoissaan ja tavoissaan. Anna minun kertoa sinulle. Olen aina sama henkilö joka paikassa, mutta minun käyttäytyminen muuttuu paikasta toiseen. Esimerkiksi Chilessä minulla on tapana halata ihmisiä ja suudella kasvoille joka kerta kun tapaan jonkun ihmisen. Suomessa en voi suudella kasvoille samalla tavoin kuin Chilessä, joten minun käyttäytyminen sopeutuu suomalaiseen tapaan. En kuitenkaan menetä minun Chileläistä olemustani totta kai. Huomata, että sinä voit olla kaksi samanlaista ja erilaista henkilöä samaan aikaan on yksinkertaisesti selittämätöntä.

Sopeutuminen ulkomailla elämiseen täytyy tapahtua nopeasti ja ilman ennakkovaroitusta ja sinun täytyy sopeutua ilman epäröintiä. Etu ulkomailla elämisessä on oppia olemaan iloinen missä tahansa maailmaa. Toinen etu on, että tutustuu toiseen kulttuuriin ja toisiin ihmisiin, jotka ovat täysin erilaisia kuin sinä. Et ainoastaan tutustu pelkästään suomalaisiin, vaan myös muihin ulkomaalaisiin ympäri maailmaa. On todella palkitsevaa tietää erilaisten ihmisten kautta eri kulttuureja ja näkökulmia.

Minä luulen, että en ole samanlainen henkilö kuin 12 vuotta sitten, no ei kukaan ole. En halua kuulostaa ylpeältä, mutta tunnen, että olen asunut ja kokenut enemmän eläessäni ulkomailla. Se on ollut kuin kaksi elämää yhdessä elämässä. Ulkomaalaisena voit kokea erilaisia kokemuksia, makuja ja muita elämäntapoja. Äitini on aina sanonut minulle, että olin rohkea lähtemään omasta kotimaasta ja kyllä hän minun äitini on oikeassa.

Kiitos mielenkiinnosta ja kommenteista!

Aikaisempia tarinoita:
Kehityn joka päivä enemmän
5 asiaa mistä minä tykkään eniten Suomesta
Casablanca viinireitti. Chile
Muistatko minut?
Nyt tai ei koskaan
Kesä Suomessa

Esta entrada fue publicada en Elää ulkomailla. Guarda el enlace permanente.

Jätä kommentti / Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s